Ser kaszubski w klinku z płatkami róży

⁣Nabiał

Subtelność kwiatowych akcentów

Nasz Ser w klinku z płatkami róży to prawdziwa uczta dla smakoszy szukających czegoś wyjątkowego. Subtelność kwiatowych akcentów spotyka się z delikatną konsystencją serka kaszubskiego, tworząc niepowtarzalne połączenie, które przeniesie Cię prosto do kwitnącego ogrodu. Idealny jako dodatek do lekkich sałatek, koreczków warzywnych lub jako elegancka przekąska na spotkanie ze znajomymi.

Jak powstaje prawdziwy kaszubski ser 

Rzemieślniczy charakter sera Kaszubskiego osiągany jest dzięki ręcznej pracy podczas kluczowych etapów produkcji – to od rzemieślniczego kunsztu naszych serowarów zależy smak i aromat, który zagości w domach w całej Polsce. Najważniejszym etapem wytwarzania sera kaszubskiego jest ręczne warzenie w wannie serowarskiej. Pod okiem doświadczonego serowara mleko jest poddawane obróbce w tradycyjnej wannie serowarskiej. Najlepsi serowarzy z Kaszub i Pomorza nieustannie czuwają nad kwasowością mleka i odpowiadają za dodanie podpuszczki i szczepionki aż do stworzenia cylindrycznych form Kaszubskiego.

Zaufaj naszej tradycji i sprawdź ofertę Starej Mleczarni!