Sery naturalne i ekologiczne

Wszystkie sery Starej Mleczarni są produkowane tradycyjnymi, rzemieślniczymi metodami i wyłącznie z naturalnych składników. Mają czyste etykiety, nie zawierają dodatków chemicznych. Swój niepowtarzalny bukiet zawdzięczają wielotygodniowemu dojrzewaniu w prawie stuletnich podziemnych dojrzewalniach wyposażonych w systemy monitorowania temperatury i wilgotności. Sery z linii ekologicznej powstają na bazie najwyższej jakości mleka z certyfikowanych kaszubskich gospodarstw i są opatrzone certyfikatem AGRO BIO TEST.

Bismarck EKO

Bismarck, którego nazwa pochodzi od “Żelaznego Kanclerza” Niemiec, to ekologiczny ser półtwardy typu szwajcarskiego o słodkim smaku, z dużym dziurkowaniem.

Gouda EKO

Gouda to ekologiczny półtwardy ser podpuszczkowy typu holenderskiego, o wyrazistym smaku i zapachu.

Grif EKO

Grif jest ekologicznym i regionalnym serem podpuszczkowym o słonym smaku, zbliżonym charakterem do sera tylżyckiego.

Kaszebsczi Dzewus

Kaszebsczi Dzewus (Kaszubska Dziewczyna) w kwiatowym opakowaniu to regionalny ser typu sałatkowego, delikatny, miękki i słonawy w smaku.

Kaszebsczi Jantor

Jantor oznacza po kaszubsku bursztyn. To regionalny ser typu holenderskiego o bursztynowym kolorze, którego smak zależy od stopnia dojrzałości.