Ekologia
FILOZOFIĄ I MISJĄ STAREJ MLECZARNI ORAZ LUDZI, KTÓRZY JĄ TWORZĄ,
JEST WSPIERANIE EKOLOGICZNEGO STYLU ŻYCIA POPRZEZ DOSTARCZANIE NA RYNEK
WYJĄTKOWYCH, PEŁNOWARTOŚCIOWYCH SERÓW WYTWARZANYCH Z POSZANOWANIEM
ŚRODOWISKA NATURALNEGO.
JEST WSPIERANIE EKOLOGICZNEGO STYLU ŻYCIA POPRZEZ DOSTARCZANIE NA RYNEK
WYJĄTKOWYCH, PEŁNOWARTOŚCIOWYCH SERÓW WYTWARZANYCH Z POSZANOWANIEM
ŚRODOWISKA NATURALNEGO.

CERTYFIKOWANE SERY EKO
Nasze sery powstają na Kaszubach – w jednym z najczystszych regionów Polski. Również stąd, z lokalnych, wyselekcjonowanych ekologicznych gospodarstw pochodzi mleko używane do produkcji. W procesie produkcji serów nie stosuje się sztucznych aromatów, barwników i polepszaczy oraz produktów modyfikowanych genetycznie.
Krowy z gospodarstw ekologicznych mają zapewnione zdrowe warunki i są karmione paszą ekologiczną. Każde gospodarstwo, które chce uzyskać tytuł ekologicznego, musi spełniać rygorystyczne normy określone unijnymi przepisami.

Stara Mleczarnia jest członkiem Polskiej Izby Żywności Ekologicznej
www.pize.info.pl zrzeszającej przedstawicieli rynku żywności ekologicznej. PIŻE ma na celu propagowanie zdrowego stylu życia poprzez edukowanie polskiego społeczeństwa, czym jest żywność ekologiczna, jakie ma walory zdrowotne i jak wygląda proces jej produkcji.
www.pize.info.pl zrzeszającej przedstawicieli rynku żywności ekologicznej. PIŻE ma na celu propagowanie zdrowego stylu życia poprzez edukowanie polskiego społeczeństwa, czym jest żywność ekologiczna, jakie ma walory zdrowotne i jak wygląda proces jej produkcji.
Obecnie, jak wszyscy zrzeszeni w PIŻE, Stara Mleczarnia wspiera kampanię propagującą zrównoważoną produkcję, dystrybucję i konsumpcję żywności ekologicznej JEMY EKO (www.jemyeko.com).
Masz pytanie, opinię, sugestię? Dodaj komentarz!