Rzemiosło
W STAREJ MLECZARNI 1 KILOGRAM SERA PRODUKUJEMY Z 11 LITRÓW MLEKA. TO POWYŻEJ STANDARDÓW POLSKIEGO RYNKU, WEDŁUG KTÓRYCH 1 KG SERA POWSTAJE Z 8,5 LITRÓW MLEKA.
TRADYCYJNE METODY I RECEPTURY
Stawiamy na wiedzę i kunszt mistrzów serowarstwa w połączeniu z nowoczesną
technologią i doskonałymi, wyselekcjonowanymi składnikami, nie na pełną automatyzację procesu produkcji. Nasze sery tworzą ludzie, nie maszyny.
technologią i doskonałymi, wyselekcjonowanymi składnikami, nie na pełną automatyzację procesu produkcji. Nasze sery tworzą ludzie, nie maszyny.
Sery Starej Mleczarni są wytwarzane rzemieślniczymi metodami, według tradycyjnych receptur i dojrzewają powoli, pielęgnowane w blisko stuletnich podziemnych dojrzewalniach – oto sekret ich wyjątkowego smaku.
Powolny proces i ręczna pielęgnacja są gwarancją doskonałej jakości.
Dla nas wysoka jakość wyrobów mleczarskich to synonim wartościowych substancji odżywczych zawartych w jak najmniej przetworzonych produktach. Takie produkty charakteryzują się krótkim terminem przydatności do spożycia oraz prawdziwie naturalnym smakiem. Ceną, jaką płaci konsument za produkty o wydłużonym terminie ważności, może być jego własne zdrowie, gdyż produkty wysoko przetworzone znacznie tracą na jakości i wartości odżywczej.
Masz pytanie, opinię, sugestię? Dodaj komentarz!