Ser kaszubski w klinku z pomidorem i ziołami w posypce

⁣Nabiał

Jak powstaje prawdziwy kaszubski ser 

Rzemieślniczy charakter sera Kaszubskiego osiągany jest dzięki ręcznej pracy podczas kluczowych etapów produkcji – to od rzemieślniczego kunsztu naszych serowarów zależy smak i aromat, który zagości w domach w całej Polsce. Najważniejszym etapem wytwarzania sera kaszubskiego jest ręczne warzenie w wannie serowarskiej. Pod okiem doświadczonego serowara mleko jest poddawane obróbce w tradycyjnej wannie serowarskiej. Najlepsi serowarzy z Kaszub i Pomorza nieustannie czuwają nad kwasowością mleka i odpowiadają za dodanie podpuszczki i szczepionki aż do stworzenia cylindrycznych form Kaszubskiego.

Zaufaj naszej tradycji i sprawdź ofertę Starej Mleczarni!

Ser w Klinku z pomidorem z ziołami to połączenie wyjątkowego smaku pomidora i aromatycznych ziół, które sprawią, że każdy kęs będzie wyjątkowy. Zioła dodają serowi niepowtarzalnego aromatu, podczas gdy pomidor nadaje mu delikatnej świeżości.

Wybierz nasz Ser w Klinku z pomidorem i ziołami w posypce i ciesz się wyjątkowym smakiem, który zaspokoi nawet najbardziej wymagające podniebienia