Ser Kaszubski okrągły z pomidorem i szczypiorkiem

⁣Nabiał

Tradycyjny smak w nowej odsłonie

Ser Kaszubski z pomidorami i szczypiorkiem to wyjątkowa odmiana tradycyjnego sera kaszubskiego, która zachwyca intensywnym smakiem i świeżością. Wyrób ten, prosto ze Starej Mleczarni, podobnie jak klasyczny ser kaszubski, charakteryzuje się lekko chropowatą skórką oraz ziarnistą strukturą, co nadaje mu autentyczny kaszubski charakter. Jednak w przypadku tego wariantu, dodatek soczystych kawałków pomidorów i świeżego szczypiorku nadaje mu nowego wymiaru smakowego.

Czy ser kaszubski to wyrób rzemieślniczy? 

 

Tradycja wytwarzania wyrobów mlecznych na Kaszubach sięga 1928 roku – to wtedy pojawiły się pierwsze wzmianki o mleczarni w Zielinie! Sery kaszubskie ze Starej Mleczarni to sery podpuszczkowe, dojrzewające. Ich główną cechą jest lekko chropowata skórka i widoczna, ziarnista struktura. To efekt prasowania grawitacyjnego i rzemieślniczych metod serowarskich znanych w tym regionie geograficznym.

Zaufaj naszej tradycji i sprawdź ofertę Starej Mleczarni!