Ser Kaszubski okrągły z burakiem i koperkiem

⁣Nabiał

Tradycja w kolorach

Wyjątkowe połączenie świeżości warzyw z kremową delikatnością serka kaszubskiego. Delikatna nuta buraka nadaje mu słodkiego smaku, który doskonale harmonizuje się z aromatycznym koprem. Każdy kęs to prawdziwy festiwal smaków, który przeniesie Cię prosto w rejon Kaszub.

Jak powstaje prawdziwy kaszubski ser 

Rzemieślniczy charakter sera Kaszubskiego osiągany jest dzięki ręcznej pracy podczas kluczowych etapów produkcji – to od rzemieślniczego kunsztu naszych serowarów zależy smak i aromat, który zagości w domach w całej Polsce. Najważniejszym etapem wytwarzania sera kaszubskiego jest ręczne warzenie w wannie serowarskiej. Pod okiem doświadczonego serowara mleko jest poddawane obróbce w tradycyjnej wannie serowarskiej. Najlepsi serowarzy z Kaszub i Pomorza nieustannie czuwają nad kwasowością mleka i odpowiadają za dodanie podpuszczki i szczepionki aż do stworzenia cylindrycznych form Kaszubskiego.

Zaufaj naszej tradycji i sprawdź ofertę Starej Mleczarni!