Zdrowie
„CLEAN LABEL” (CZYSTA ETYKIETA) DAJE PEWNOŚĆ, ŻE TO, CO JEMY,
JEST ZDROWE I POZBAWIONE KONSERWANTÓW.
JEST ZDROWE I POZBAWIONE KONSERWANTÓW.
CLEAN LABEL
To pojęcie używane w przemyśle spożywczym określa naturalne produkty wysokiej jakości, które nie zawierają sztucznych dodatków, barwników, polepszaczy strukturalnych mogących mieć negatywny wpływ na zdrowie.
„Clean label” to gwarancja naturalności produktów i przejrzystości procesu produkcji żywności. Tego terminu używa się wtedy, gdy produkt zawiera wyłącznie naturalne, znane składniki o łatwych do wymówienia nazwach.
Dzięki prostemu składowi nasze sery mają tradycyjny smak i zachowują wysokie wartości odżywcze.
Wysoka jakość i brak chemii to cechy serów wytwarzanych przez Starą Mleczarnię, produkowanych wyłącznie z naturalnych składników.
Sery dojrzewające są w naturalny sposób pozbawione laktozy lub zawierają ją w niewielkich ilościach. Dzięki temu mogą być bezpiecznie spożywane również przez osoby z nietolerancją laktozy, nie zagrażając ich zdrowiu.
Kolor naszych serów zależy wyłącznie od rodzaju mleka – nie używamy barwników. Nie dodajemy też chlorku wapnia mającego wpływ m.in. na wydajność mleka czy konsystencję sera.
Masz pytanie, opinię, sugestię? Dodaj komentarz!