SER OLD SELLIN
Nabiał
Dlaczego warto wybrać Old Sellin
Do produkcji sera Old Sellin wykorzystywane jest mleko sienne od krów wypasanych na lokalnych pastwiskach. Dieta krów oparta jest na karmieniu sianem – zwierzęta nie spożywają pasz kiszonych. Zrównoważona hodowla, nawet 150 dni na pastwisku w ciągu roku i specyficzna flora lokalnych ziem sprawiają, że mleko sienne to cenny, naturalny półprodukt. Wysokiej jakości mleko sienne, które może zawierać nawet 2 razy więcej kwasów tłuszczowych omega-3 i sprężonych kwasów linolowych (CLA), niż standardowe mleko. Wyroby z mleka siennego są także lepiej tolerowane przez osoby z alergią na nabiał.
Ser Old Sellin- ser z mleka siennego.
Z połączenia mleka siennego z lokalnych gospodarstw, żywych kultur bakterii mlekowych i naturalnej podpuszczki powstał Old Sellin – ser dojrzewający od Starej Mleczarni. Ten wyjątkowy produkt czerpie z regionu Pomorza nie tylko przepis, ale i nazwę. To właśnie w miejscowości Zielin (dawny Sellin) kształtowały się mleczarskie tradycje Pomorza i Kaszub. Tradycyjna receptura, serowarski kunszt, naturalne składniki i wieloetapowy proces produkcji sprawiają, że smak sera Old Sellin jest naprawdę wyjątkowy.
Zostań Partnerem Starej Mleczarni i razem z nami propaguj zrównoważoną produkcję, dystrybucję i konsumpcję żywności.