SER OLD SELLIN

⁣Nabiał

Dlaczego warto wybrać Old Sellin

 

Do produkcji sera Old Sellin wykorzystywane jest mleko sienne od krów wypasanych na lokalnych pastwiskach. Dieta krów oparta jest na karmieniu sianem – zwierzęta nie spożywają pasz kiszonych. Zrównoważona hodowla, nawet 150 dni na pastwisku w ciągu roku i specyficzna flora lokalnych ziem sprawiają, że mleko sienne to cenny, naturalny półprodukt. Wysokiej jakości mleko sienne, które może zawierać nawet 2 razy więcej kwasów tłuszczowych omega-3 i sprężonych kwasów linolowych (CLA), niż standardowe mleko. Wyroby z mleka siennego są także lepiej tolerowane przez osoby z alergią na nabiał.

Ser Old Sellin- ser z mleka siennego.

 

Z połączenia mleka siennego z lokalnych gospodarstw, żywych kultur bakterii mlekowych i naturalnej podpuszczki powstał Old Sellin – ser dojrzewający od Starej Mleczarni. Ten wyjątkowy produkt czerpie z regionu Pomorza nie tylko przepis, ale i nazwę. To właśnie w miejscowości Zielin (dawny Sellin) kształtowały się mleczarskie tradycje Pomorza i Kaszub. Tradycyjna receptura, serowarski kunszt, naturalne składniki i wieloetapowy proces produkcji sprawiają, że smak sera Old Sellin jest naprawdę wyjątkowy.


Zostań Partnerem Starej Mleczarni i razem z nami propaguj zrównoważoną produkcję, dystrybucję i konsumpcję żywności.